Podpiramo

Jadrnica Megaenergija

Jadrnico Megaenergija je leta 1993 projektiral studio Valliceli v Italiji, ki je zasnoval tudi trikratno zmagovalko Barcolane Gaio Legend. Takrat so jo zgradili za Mitja Kosmino, ki jo je poimenoval Gaia Cube in že takoj je z njo požel nekaj velikih uspehov po regatah po Jadranu. Kasneje se jadrnica preselila na Hrvaško, leta 2004 pa jo je Tomaž Riedl pripeljal nazaj v Slovenijo, kjer je tekmovala pod imenom Amis.


Megaenergija med jadranjem.

Jadrnica se je vsa ta leta prenavljala in nadgrajevala, zadnja večja prenova pa je bila leta 2010. Rezultat je 44 cm daljša in 320 kg lažja jadrnica. Je tudi hitrejša, saj po prenovi s hitrostjo jadrnice lahko konkuriramo drugim sodobnejšim jadrnicam enake dolžine, ki so bile pred nadgradnjo nekaj hitrejše.

Od leta 2010 nastopa tudi z novim imenom – Megaenergija, na tekmovanjih pa je vodja ekipe, skipper in taktik Uroš Žvan. Udeležujemo se regat po vsem Jadranu in dosegamo odlične rezultate, ki jih lahko spremljate na spletni strani DVŠ Skipper Marina.


Megaenergija na kopnem.

Tehnični podatki (po prenovi):
Celotna dolžina: 12,99 m
Širina: 4,00 m
Ugrez: 2,90 m
Višina jambora 18,50 m
Max. površina jader v veter: 151 m2
Max. površina jader z vetrom: 272 m2
Masa fiksnega balasta 1.150 kg
Vodni balasti 2×550 l
Masa za regato pripravljene barke brez posadke 3.200 kg

Letni oder Ruše 2011

Megaenergija je generalni pokrovitelj Festivala letni oder Ruše 2011, ki ga letos že dvanajsto leto organizira Javni zavod Center za mlade Ruše – Cezamin. Delujemo pod krovnim sloganom moč prihodnosti. In ta naša poslovna usmeritev nas združuje s Cezamom in Festivalom. Skupaj z njimi verjamemo v moč prihodnosti, to pa so nedvomno mladi, ki so s svojo kreativnostjo, energijo in novimi idejami temelj razvoja celotne družbe – to dokazuje tudi dolgoletno uspešno delovanje Cezama. Hkrati se v Megaenergiji zavedemo svoje odgovornosti do okolja, od koder prihajamo. Zato v naši regiji podpiramo kakovostne projekte in ta festival je nedvomno med najboljšimi.

Več o festivalu: www.cezam.org.

Megaenergija d.o.o.

Preradovičeva 42, 2000 Maribor
info@megaenergija.si